tisdag 8 september 2009

Åter civilisationen



Oj va många nya muskler som gett sig till känna genom att göra ont!

Dr Sven ordinerar sig själv Cosmopolitans, regelbundet, gärna i en Sky Bar som denna vid Tokyo Tower.

GPS-logg

Jag loggade naturligtvis turen med min iPhone, blev att se ut som ovan. (Nej, jag var inte nere i kratern, det är nått mätfel vid uppstart av GPS:en, liksom de röda "spikarna" här å där).

Nere i Fujiyoshida igen

Nu har jag också knallat ner för Fuji! Vansinnigt påfrestande på ben och knän (och ganska trist). Tog naturligtvis dubbelt så lång tid som angivet, japaner måste vara ena riktiga atleter (eller optimister) jämfört med mig.

Förutom värk i ben å fötter mår jag ganska kasst rent allmänt, är bl.a. yr å illamående, men jag repar nog mig med tiden. Tror jag tog ut mig ganska ordentligt...

På nervägen fick jag följe av fyra grabbar som startade från Umagaeshi, typ 1400 möh - alltså bara halvfjolligt. De vände på 3.200 möh... Å dom var högst 25 bast! (det var väl just sånt jag ville få bekräftelse på :-) ).



Nu blir det nya äventyr i Ginza, Asakusa, Shibuya och Odaiba!

På toppen!!



Kl 08:20, 18 timmar efter jag startade på 800 m.ö.h. kom jag tillslut upp på toppen på 3760 m.ö.h. Lite som i trans, var helt groggy.

De sista hundra höjdmetrarna hade jag en ynklig rutin - fem myrsteg, vila tio sekunder, fem myrsteg...

La mig nyss på marken, somnade direkt, bara för att genast vakna av en slags kvävningskänsla. Hemskt obehagligt med denna tunna luft.


Nu ska jag knalla ner. Det blir tufft för knäna.

Ge upp?



Nu äre nära jag skiter i de här Fötter och ben funkar ganska bra, börjar kännas lite, men aldrig kunde jsg tro att den tunna luften skulle påverks mif så mycket å så tifigt. Sen station 7 har jag liksom inte funkat normalt. Törstar efter syre.

Soluppgång 3.400 möh (station 9)

Den här soluppgången går då utanpå alla soluppgångar jag nånsin upplevt från segelbåtar, flygplan eller på väg hem genom en svensk sommarnatt - solen gled liksom upp *under* horisonten och kom seglande fram inne bland molnen, och dessutom långt nedanför mig. Tog ett tag innan jag fattade vad det var för lila-röd sak som dök upp på fel ställe. Magiskt.

Vila vid ststion 9